Tietoa MeistäFESTIVAALICulturaFest on uudenlainen nykykulttuurifestivaali, joka kokeilee, tutkii ja tuo yhteen ihmisiä, taiteenlajeja ja ajatuksia. Haluamme edistää dialogia monikielisessä Suomessa, ja kokoamme yhteen kaikki, joita yhdistää rakkaus kulttuuriin ja halu kehittyä sen avulla.


CulturaFest’17:n teema on Yhteinen muisti – Shared Memory – Общая память. Haluamme puhua lähihistoriasta, joka on vaikuttanut – ja tulee vaikuttamaan – nykyhetkeen. Näytämme, millaisia yhteisiä ajatuksia ja hankkeita suomalaiset ja venäläiset taiteilijat ovat toteuttaneet teemamme alla, ja millaisia yhteneväisyyksiä ja heijastuksia syntyy kulttuurien rajapinnoissa.
Ensimmäinen CulturaFest järjestetään Helsingissä 2.–5.11. ja Vantaalla 10.–11. sekä 17.–19.11. Tapahtuman päänäyttämönä Helsingissä on kulttuurikeskus Kino K13 Katajanokalla (Kanavakatu 12). Vantaan tapahtumapaikat ovat kulttuurikeskus Vernissa, toimintakeskus Silkinportti, Nuorisotila Arkki, taidetalot Toteemi ja Pessi sekä Vantaan venäläinen klubi. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.


Tapahtuman taustalla on Cultura-säätiö, joka tukee Suomen venäjänkielisten yhteiskunnallista osallisuutta. Ensimmäisen tapahtuman ohjelmaa suunnittelee kansainvälinen joukko ammattilaisia.

Tiimi

Cultura-säätiön asiamies
Pekko Kohonen
Festivaalijohtaja
Anna Sidorova
Festivaalin valokuvaaja
Svetlana Mikhailova-Ostonen
Teatteri- ja elokuvaohjelman kuraattori
Helena Autio-Meloni
Social Media Manager
Sofia Mednikova
Festivaalikoordinaattori, Vantaa
Natalia Kochelenko
Museo-ohjelman kuraattori
Darya Agapova
Festivaalikoordinaattori
Nadezda Simakina
Festivaalin tiedottaja
Hanni Hyvärinen